Over de Fietsschool

De Fietsschool en fietsdocenten in Enschede

De Fietsschool van de Fietsersbond is in 2007 opgericht met steun van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Doel is het aanleren en bevorderen van veilig fietsgedrag voor alle doelgroepen die daar behoefte aan hebben. Daar zijn diverse aanleidingen voor:

  •  Het toenemend aantal ongevallen onder met name jonge en oudere fietsers;
  •  Een groeiend aantal Nederlanders dat opgroeit zonder fiets;
  •  De alarmerende berichten over gezondheidsproblemen veroorzaakt door bewegingsarmoede.

De Fietsschool heeft een netwerk van fietsdocenten (vrijwilligers en freelancers) verspreid over heel Nederland. Zij worden opgeleid voor het geven van praktische fietscursussen op verschillende niveaus en aan diverse doelgroepen. Deze fietsdocenten zijn opgeleid door ervaren trainers van de Fietsersbond.
In Enschede zijn er nu drie fietsdocenten opgeleid om fietslassen te verzorgen. Hieronder stellen zij zich in het kort voor. 

 Anita Vermaas en Rob de Kievit. (Foto)

Anita en RobBeide fietsdocenten wonen  in Enschede en  zijn opgeleid door de Fietsschool van de Fietsersbond. Rob en Anita  geven fietsles aan iedereen die wil leren fietsen of om wat voor reden dan ook moeite heeft met fietsen. Dat kunnen groepen zijn, maar ook individuele fietslessen behoren tot de mogelijkheden.

 

Henk Takens

Eveneens als fietsdocent beschikbaar in Enschede, maar natuurlijk ook in de regio Twente en net als Rob en Anita geeft hij fietsles aan iedereen die denkt dat er op dat gebied nog iets te leren valt.Henk is zelf een intensief gebruiker van de fiets.  De fiets is voor hem  voor het dagelijks gebruik , voor recreatieve tochten en hij maakt heel wat kilometers  sportief op de racefiets.

Fietstechniek is hem ook niet vreemd, dus advisering over de afstelling of aanschaf van een fiets is bij hem ook mogelijk.

Anita, Rob en Henk verzorgen fietslessen aan:

  • Jongeren individueel en op scholen,
  • senioren,
  • allochtonen,
  • expats,
  • buitenlandse studenten.

E-bikers die moeite hebben met deze iets zwaardere maar vooral iets  snellere fiets kunnen ook bij hen terecht.

 

De kosten worden vooraf in nader overleg afgesproken.

Klik op op onderstaande  link en lees hoe u fietslessen kunt aanvragen. http://www.fietsersbond.nl/fietsdocenten_fietsschool/

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *