Over de Fietsschool

De Fietsschool en fietsdocenten in Enschede

De Fietsschool van de Fietsersbond is in 2007 opgericht met steun van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Doel is het aanleren en bevorderen van veilig fietsgedrag voor alle doelgroepen die daar behoefte aan hebben. Daar zijn diverse aanleidingen voor:

 •  Het toenemend aantal ongevallen onder met name jonge en oudere fietsers;
 •  Een groeiend aantal Nederlanders dat opgroeit zonder fiets;
 •  De alarmerende berichten over gezondheidsproblemen veroorzaakt door bewegingsarmoede.

De Fietsschool heeft een netwerk van fietsdocenten (vrijwilligers en freelancers) verspreid over heel Nederland. Zij worden opgeleid voor het geven van praktische fietscursussen op verschillende niveaus en aan diverse doelgroepen. Deze fietsdocenten zijn opgeleid door ervaren trainers van de Fietsersbond.
In Enschede zijn er nu drie fietsdocenten opgeleid om fietslassen te verzorgen. Hieronder stellen zij zich in het kort voor. 

 Anita Vermaas en Rob de Kievit. (Foto)

Anita en RobBeide fietsdocenten wonen  in Enschede en  zijn opgeleid door de Fietsschool van de Fietsersbond. Rob en Anita  geven fietsles aan iedereen die wil leren fietsen of om wat voor reden dan ook moeite heeft met fietsen. Dat kunnen groepen zijn, maar ook individuele fietslessen behoren tot de mogelijkheden.

 

Henk Takens

Eveneens als fietsdocent beschikbaar in Enschede, maar natuurlijk ook in de regio Twente en net als Rob en Anita geeft hij fietsles aan iedereen die denkt dat er op dat gebied nog iets te leren valt.Henk is zelf een intensief gebruiker van de fiets.  De fiets is voor hem  voor het dagelijks gebruik , voor recreatieve tochten en hij maakt heel wat kilometers  sportief op de racefiets.

Fietstechniek is hem ook niet vreemd, dus advisering over de afstelling of aanschaf van een fiets is bij hem ook mogelijk.

Anita, Rob en Henk verzorgen fietslessen aan:

 • Jongeren individueel en op scholen,
 • senioren,
 • allochtonen,
 • expats,
 • buitenlandse studenten.

E-bikers die moeite hebben met deze iets zwaardere maar vooral iets  snellere fiets kunnen ook bij hen terecht.

 

De kosten worden vooraf in nader overleg afgesproken.

Klik op op onderstaande  link en lees hoe u fietslessen kunt aanvragen. http://www.fietsersbond.nl/fietsdocenten_fietsschool/

Categorieën

1 response to “Over de Fietsschool

 1. Beste Rob de Kievit.
  Naar aanleiding van het artikel in de Volkskrant van 28 april het volgende.
  Wat niet klopt is dat er staat dat een fiets met achterwiel aandrijving het beste is. De fiets schiet bij een bocht waar wat zand ligt onder je vandaan en vooral bij gladheid.
  Dan staat er, sic Hans Wiss rijd al anderhalf jaar op zo’n fiets, Flyer.
  Ik kan je vertellen dat de Flyer een middenmotor heeft en de accu eveneens in het midden. Juiste balans.
  Wij rijden ruim 4 jaar op een Flyer en hebben er nmiddels ruim 15000 km op zitten, dus best wat ervaring opgedaan, ook in het buitenland met tochten van 3000 km en meer.
  Geef dus betere voorlichting.
  Met vriendelijke groeten.

  John de Kievit ( 77 jaar )
  en actief vrijwilliger bij ” Europafietsers “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *