Strooibeleid

Sinds 2005 houdt de Fietsersbond Enschede zich actief bezig met het strooibeleid van de gemeente Enschede. Witte vrijdag, zoals vrijdag 25 november 2005 uiteindelijk is gaan heten, ontwrichte Enschede. Maandag konden automobilisten weer gewoon doorrijden, maar voor fietsers duurde dit onaanvaardbaar veel langer. De notitie “Fietsen in de Sneeuw” heeft geleid tot een wijziging van het strooibeleid in Enschede. Sinds 2006 worden de hoofdfietsroutes, net zoals de busroutes en de hoofdautoroutes gestrooid.

Het beleid is prima in orde en er lijkt ook genoeg materiaal te zijn. Uit onze evaluaties blijkt dat het nu nog voornamelijk schort aan de kwaliteitscontrole.

Sneeuw 2006

Fietsen in de sneeuw 2010

Evaluatie strooibeleid 2013

Evaluatie Strooibeleid 2017

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *