1 dec 2013 Fietsoversteek Vlierstraat gevaarlijk

Op woensdag 20 november is er in de Stedelijke Ouderverkeersraad SOVR de fietsoversteekplaats Vlierstraat besproken. Vrijdagochtend 29 november is de Fietsersbond ter plaatse gaan kijken om hierover een oordeel te kunnen vormen. Zie hiervoor foto’s van de oversteek en ter vergelijking foto’s bij de Wethouder Beverstraat

Bij de Vlierstraat staan waarschuwingsbordjes dat fietsers oversteken, welke bij de Beversstraat ontbreken. Maar deze bordjes zorgen op geen enkele manier dat de snelheid van het autoverkeer verlaagd wordt.

Bij de Vlierstraat is geen Vluchtheuvel en is geen voorrangsmarkering opgenomen. De inrichting vraagt er om dat kinderen zich meteen de weg op storten, zodat ze door de eerste de beste auto gegrepen kunnen worden. De huidige inrichting lijkt me dan ook levensgevaarlijk.

Een veiligere oversteek zou te realiseren zijn door wel een vluchtheuvel te maken.

Echter als het fietspad iets verbreed wordt dan kunnen de leerlingen best twee richtingen op fietsen over het fietspad. Dat gebeurt blijkens de observatie nu ook al en niet alleen door leerlingen.

Eigenlijk kunnen we ons niet voorstellen dat VVN een dergelijke onveilige inrichting geadviseerd heeft, noch dat de gemeente deze heeft aangelegd.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.