Filmpjes Enschede Fietsstad

Zowel de gemeente als de Fietsersbond hebben een filmpje gemaakt waarom Enschede genomineerd is voor de titel Fietsstad 2014.

De Fietsersbond heeft vijf gemeenten genomineerd voor de eretitel Fietsstad 2014. De kandidaten zijn Almere, Eindhoven, Enschede, Velsen en Zwolle.

Bij elke verkiezing bepaalt de Fietsersbond een speciaal thema. Eerdere jaren was er speciale aandacht voor de aanpak van diefstal en veilige kinderroutes. Deze keer is het thema ‘Fietsen zonder hindernissen’. Dat betekent goed wegdek, ruimte op de fietspaden om elkaar te passeren, zo weinig mogelijk oponthoud door oversteken en verkeerslichten. Kortom: lekker doorfietsen. Op 8 mei maakt de bond bekend welke van deze vijf fietssteden de beste van Nederland is. Meer informatie op www.fietsstad2014.nl

Op 3 oktober 2013 werd Enschede genomineerd voor de Fietsstad 2014 verkiezing. 

Categorieën