Wat vind u van het Fietsen in Enschede?

Vul de enquête in op www.fietsstad2018.nl

Fietsstad2018

Vandaag hebben we 1000 kaarten over de Fietsstad 2018 verkiezing uitgedeeld aan fietsers in Enschede.

De meeste kaarten hebben we vanaf elf uur uitgedeeld in de bewaakte fietsenstalling bij het Van Heekplein. De oproep om de enquête in te vullen werd gretig aangepakt. Sommige mensen maakten opmerkingen over specifieke situaties in Enschede.

In de bewaakte stalling komen veel gezinnetjes, buiten kwamen we meer jongeren en buitenlanders tegen en ook mensen die even snel een boodschap deden. Nog opvallend veel Duitsers die op de fiets naar Enschede komen. Een aantal studenten spreekt wel Engels maar geen Nederlands. En helaas is mijn Turks ook niet goed genoeg om de bedoeling over te brengen. Een stel met de fiets aan de hand wist niet dat er een paar honderd meter verderop een bewaakte fietsenstalling is. Bewegwijzering naar bewaakte stallingen ontbreekt inderdaad nog steeds in Enschede. Automobilisten hebben vanaf een paar kilometer bewegwijzering naar autostallingen, dus ook dit is een verbeterpuntje voor de gemeente Enschede.

De vraag “Wat vind u van het Fietsen in Enschede?” is een goede binnenkomer. Velen geven aan altijd op de fiets te gaan, fijn zoveel ervaringsdeskundigen die de enquête willen invullen. Commentaar wat we hoorden was dat op de Fietsstraat Pijlhovestraat door automobilisten vaak te hard gereden wordt. Op de Boulevard bij de Action vinden gevaarlijke situaties plaats omdat automobilisten bij het uitrijden uit hun parkeerhaven niet opletten of er fietsers aankomen.

We hopen door de enquête meer inzicht te krijgen wat Enschedeërs vinden van het fietsen in Enschede. Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen op [email protected]

Categorieën

1 response to “Wat vind u van het Fietsen in Enschede?

  1. Niet te geloven maar waar!! En ik weet (bijna) zeker dat mijn fietsersbond daar niet bij betrokken is; het volledig nieuw aangelegde stuk weg van Oliemolensingel naar Centrum; Hoge Bothof is alleen nog maar voor auto’s veilig te berijden. Het fietspad is verdwenen en is pas weer te vinden ter hoogte van de Foodhall…..
    Onvoorstelbaar; een tot zeer onlangs veel gebruikt fietspad van centrum naar Enschede Oost vv is van de aardbodem verdwenen…Veel erger en gevaarlijker; fietsers worden op de veel smaller gemaakte rijbaan geconfronteerd met auto’s die, zeker op het kruispunt bij de Edo Bergsmabrug vanaf drie(!) kanten tegelijk kunnen afslaan; vanaf de brug, vanuit het centrum en vanaf de singel. Onbegrijpelijk, helemaal dwaasheid als je vaststelt dat een prachtig rijwielpad is omgetoverd tot een strook gras met boompjes. Wellicht stelt de gemeente er prijs op om de titel groenste stad te winnen, maar ik voorspel dat dit ten koste zal gaan van veel ongelukken waarbij vooral fietsers (en eigenlijk ook veel automobilisten, want voor hen is de kruising daar veel onoverzichtelijker geworden) slachtoffer zullen worden. Mijn dringend advies; strookje gras met bomen weg en fietspad terug. Veiligheid fietsers is belangrijker dan uiterlijke schijn van een paar boompjes met grasstrook.