Verbeterpunt

Bewegwijzering Fietsroutes

Tijdens het laatste overleg met de wethouder hebben we beloofd de verbeterpunten voor locaties bewegwijzering van de ontvlochten fietsroutes door te geven aan de gemeente. Zolang je op een fietsstraat zit is de route wel duidelijk, maar aan begin/eind is het niet altijd duidelijk.

Als je vanuit Glanerbrug komt, zou het handig zijn dat het eerste bordje richting fietsstraat/Centrum al op de Zuid-Esmarkerrondweg staat daar waar je vanaf de Keppelerdijk komt. Nu moet je weten dat je rechts moet en waar vervolgens je links moet.

Bruggertstraat-bordje

Op de Bruggertstraat, zie foto, staat een bordje linksaf richting Havens, prima. Op hetzelfde bordje staat ook Grolsch Veste, die zou ik via het Melkwegpad F35 leiden.

Daarnaast horen we meer klachten dat niet iedereen de F35 kan vinden als ze vanuit centrum of stadsdelen komen. Het tussengelegen stukje F35 tussen Brandweerstraat, NS station en Tubantiasingel ontbreekt de (voorlopige route) bewegwijzering cq asfalt markering F35; op het asfalt staat op beide delen wel F35 maar het tussen stukje is een zoekplaatje.

Als je niet bekend bent en vanaf de Miro de ZuidEschmarkerondweg volgt, valt niet op dat er ineens een fietspad is, zie foto. M.i. ontbreekt het blauwe bordje, verplicht fietspad. Anders kan gebeuren, als je niet bekend bent, de eerste mogelijkheid naar het fietspad mist.

Zijn er meer punten die in het oog springen? Dan horen we dat graag.

Categorieën