Kwaliteit Rondje Enschede

Verbeterpunt

Eind 2018 klaagden we als Fietsersbond bij de wethouder dat delen van het Rondje Enschede nog steeds onverhard zijn. Op verzoek van de gemeente hebben we dit geïnventariseerd.

Daarbij viel het ons op dat ook de bewegwijzering niet optimaal is, soms ontbreken bordjes of staan ze aan de verkeerde kant van de weg. Ook de bewegwijzering van de verschillende routes vanuit Duitsland ontbreken de aansluitende bewegwijzering in Glanerbrug bijv. Knoop 51 etc.
Hieronder een aantal foto’s die een indruk geven van de probleempunten.

Helemaal onderaan kun je de hele notitie downloaden.

Bij de eerste bespreking gaf de gemeente aan dat de status van het Rondje Enschede onduidelijk is en dat het eigenlijk niet erg is als je op je fietstocht moet afstappen en een stuk moet lopen. Dit maakt volgens ons wel een slechte indruk naar toeristen of inwoners die dit rondje willen fietsen. Ze willen wel verder bespreken of er toch iets aan gedaan kan worden.

pdf ⋅ 6 MB

Kwaliteit-Rondje-Enschede

Download

Categorieën