Parkeren op Fietsstrook nu verboden

De gemeente erkent dat auto’s niet op een fietsstrook horen en daar voor gevaarlijke situaties zorgen. Handhaving zal dan ook optreden.

Aannemer op fietsstrook
Beeld-auteur: VeiligFietsenHengelo

Het is een veel voorkomende ergernis, auto’s die op de fietsstrook geparkeerd staan of aan het laden en lossen zijn. Niet alleen vervelend, maar ook levensgevaarlijk. Als fietser moet je dan immers om die auto heen, je moet de rijbaan dus op. En die fietsstrook was nu juist aangelegd omdat die rijbaan gevaarlijk is.

Uitkomst

Tot nu toe bleef het bij klagen en zeuren. De laatste vergadering met de wethouder bracht uitkomst: Ja, hier moest wat aan gedaan worden. Inmiddels is het besproken met Handhaving en zijn de boa’s geïnstrueerd door hun leidinggevende.

In de woorden van de gemeente: “Vanuit handhaving zijn gevaarlijke situaties een aanleiding om op te treden. Overlast is dat is sommige gevallen ook wel, maar nadrukkelijk minder urgent.” Stilstaan op fietsstroken acht de gemeente gevaarlijk, dat wil de gemeente dus niet. “Daar gaat hij in ieder geval in het team nog even op wijzen, zodat de aandacht daarvoor even hernieuwd wordt.”

Fietsstroken Haaksbergerstraat
Beeld-auteur: Bob van Es

Melden

Als je zelf auto’s (bezorgers, aannemers, vrachtwagens, bewoners, bezoekers, etc.) tegenkomt die parkeren op een fietsstrook en daardoor dus voor een gevaarlijke situatie zorgen: meld het. Dit kan via Slim Melden of 14053, voor spoedmeldingen kun je bellen met: 053 – 481 76 00. Wij blijven geïnteresseerd in jullie ervaringen of dit goed functioneert.

Voetgangers blijven vogelvrij

Over parkeren op de stoep denkt de gemeente anders: “Parkeren in de wijk op het trottoir – mag niet, maar levert ook niet direct gevaar op. Dus daarvan is de lijn dat er niet direct extra energie op wordt gezet. Als er situaties zijn waar het structureel problemen oplevert,  dan zijn casussen altijd welkom en kunnen ze van geval tot geval zien of/wat er aan gedaan wordt.” Mensen met een wandelwagen, rolstoel en blinden hebben dus gewoon pech gehad, ze blijven vogelvrij.

Categorieën