Inventarisatie gevaarlijke paaltjes

paaltje Brandemaatweg

De Fietsersbond Enschede start met een inventarisatie van gevaarlijke paaltjes en vraagt jullie hulp

De Fietsersbond voert landelijk campagne tegen gevaarlijke paaltjes op fietsroutes.

Ook in Enschede staan veel van deze anti-autopaaltjes. Een groot deel daarvan is overbodig en kan dus weg. Een deel is wel noodzakelijk maar moet veilig gemaakt worden.

De gemeente Enschede is dit met ons eens, maar weet niet waar deze paaltjes staan. Ze zijn in 2019 voorzichtig begonnen met een inventarisatie. In de Zuidwijken heeft de gemeente al wat paaltjes verwijderd en er loopt al meer dan een jaar een project “Sanering fietspaaltjes”. Dit gaat dus veel te traag.

Daarom hebben we als Fietsersbond aangeboden om de gemeente te helpen. Wij hebben met de gemeente afgesproken dat alle paaltjes die we melden meegenomen worden in dit project. Daarom vragen we de hulp van jullie, de Enschedese fietsers. Geef de locatie van de paaltjes door aan ons (graag met foto) op [email protected] dan zorgen wij dat deze bij de gemeente komen.

Categorieën