Lekke banden door onkruidbestrijding gemeente.

In het kwartaalblad van de ‘Vogel Vrije Fietser’ (uitgave lente 2024) staat een artikel over lekke banden. Een mogelijke reden van deze lekke banden zijn de stalen borstels van de veegwagens die gebruikt worden voor de onkruidbestrijding.

Een (deel van een) stalen naald kan bij het borstelen op de weg achterblijven en zo voor lekke banden zorgen. Het is de bedoeling dat direct na de veegwagen een veeg-zuigwagen ingezet wordt die het vuil en dus ook deze naalden opzuigt. Het kan echter zijn dat deze tweede wagen later komt, waardoor er nog vuil op het wegdek ligt en het risico van lekke banden groter is.

Ook geeft een extra opleiding aan diegene die op de veegwagens rijdt al veel minder lekke banden te zien.

In het artikel wordt verwezen naar de woordvoerder van de gemeente Enschede, Ilse Hoekstra. Zij geeft aan dat het in Enschede al een stuk beter is geworden, maar er altijd een mogelijkheid is dat er een naald op het wegdek blijft liggen.

Kun je bewijzen dat je lekke band door naald van een veegwagen komt, dan kun je de gemeente (https://www.enschede.nl/melding-doen) of het stadsreinigingsbedrijf Onderhoud Enschede B.V. (https://www.onderhoudenschede.nl/) aansprakelijk stellen.

Zie voor meer informatie:

Categorieën