Tankstation 29 mei

Fietsersbond Fietscafé 2024

Op woensdag 29 mei 2024 organiseert de Fietsersbond Enschede weer een Fietscafé. Hier is voor een ieder de mogelijkheid om andere fietsers en leden van de Fietsersbond te ontmoeten.

We hebben voor deze avond een interessant lezing over de toekomst van het fietsen en daarnaast is er een mogelijkheid om met ons mee te denken over de bewegwijzering voor fietsers.

Deze onderwerpen zullen voor iedereen die het fietsen een warm hart toedraagt een mooie gelegenheid zijn om dit Fietscafé te bezoeken.

Fietsen in de toekomst

Fietsen in Nederland heeft veel voordelen, en is voor veel buitenlanders een walhalla. Veel Nederlanders zien het echter anders. Denk aan ongevallen, drukte, ingewikkelde techniek, en meer. Nieuwe technologieën zoals routeplanners en snelheidsadaptatie bieden mogelijkheden, maar ook risico’s. Vanuit een context van trends en digitale innovatie zal Mario Boot vertellen over fietsen in de toekomst. Hij is promovendus in het Smart Connected Bicycle project bij de Universiteit Twente. Hoe werkt de UT aan fietsen van, in, en voor de toekomst? Wat zijn voorbeelden van de “state of the art”? Maar bovenal zal deze lezing inspiratie zijn voor de vraag: waar willen we naartoe? Op de website https://www.smartconnectedbikes.nl/Newsletter/Field%20trials/ kun je alvast e.e.a. zien waar men op de UT mee bezig is.

Bewegwijzering voor fietsers?

De Fietsersbond heeft een vraag van de gemeente ontvangen om mee te denken over de bewegwijzering voor fietsers. Welke locaties zijn voor fietsers belangrijk?

De resultaten van deze sessie zullen we gebruiken in het overleg met de gemeente.

Wanneer kan ik het Fietscafé in?

Je bent welkom vanaf 19:30 uur. Rond 20:00 uur zullen we starten met een korte uitleg van deze avond en starten we met de lezing. Rond 21:30 uur verwachten we de avond af te kunnen sluiten met een hapje en een drankje.

Waar wordt het gehouden?

Locatie: Tankstation Cultureel Vulpunt

Adres: Deurningerstraat 28, 7514 BJ Enschede

Voor vragen en opmerkingen kun je een e-mail sturen naar [email protected] of [email protected].

Categorieën